Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ΕΥΡΩ!!!! Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΕΙΡΑ!!!

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μου φάνηκε κάπως γνωστή αυτή η σειρά, αλλά λέω δεν βαριέσαι, λογικό είναι αφού οι περισσότερες σειρές πλέον κινούνται λίγο πολύ γύρω από τα ίδια standar. Όσο όμως περνάν τα επεισόδια αυτή μου η ιδέα μου γίνεται όλο και πιο δυνατή


Πιο συγκεκριμένα ας δούμε λίγο τους χαρακτήρες. Ο Σταύρος έχει IQ 167, και ειδικεύεται στην (σωματιδιακή) φυσική. Είναι ιδιότροπος, φοβάται υπερβολικά τα μικρόβια, έχει δικιά του θέση μες στο σπίτι του, ερμηνεύει τον έρωτα και κάθε άλλο ανθρώπινο συναίσθημα με την λογική.
Ο Sheldon Cooper από το The big bang theory, έχει IQ 187, ειδικεύεται στην (θεωρητική)  φυσική, είναι και αυτός ιδιότροπος με μεγάλη μικροφοβία, συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι του που εξηγεί κάθε φορά γιατί είναι η καλύτερη και δεν αφήνει κανέναν να κάτσει εκεί, και φυσικά ανάγει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε κανόνες της φύσης.


Ο Μίρι, αν και δεν είναι από τους κύριους χαρακτήρες, ωστόσο θυμίζει τον Raz, από το ίδιο σίριαλ. Ο Μίρι (όπως και ο Raz) είναι  μετανάστες από κατώτερη χώρα που προσπαθούν να καταλάβουν τον ξένο πολιτισμό και αποτυγχάνουν.


Ο Χαραλάμπης δεν μπορούμε να πούμε πως είναι κάποιος κλεμμένος χαρακτήρας, αφού σε πάρα πολλές σειρές υπάρχει ο γυναικάς της παρέας. Πάντως σίγουρα δεν είναι κάποιος πρωτότυπος χαρακτήρας.


Η Ιωάννα από την άλλη, μοιάζει με την Robbin από το How I met your mother, η οποία ήρθε από την Κύπρο, δηλαδή τον Καναδά της    
Αμερικής, και θέλει να κάνει μεγάλη καριέρα όπως ακριβώς και η Robbin.  Η διαφορά εδώ είναι πως η Ιωάννα θέλει να γίνει και σύζυγος, ενώ  η Robbin όχι.


Τέλος, είναι ο έρωτας του Αλέξη και της Κατερίνας, που εκείνη όμως τον βλέπει σαν φίλο


Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση και αποφάσισα να γράψω αυτήν την ανάρτηση είναι το σημερινό επεισόδιο. Στο επεισόδιο αυτό οι φίλοι της Ιωάννας βλέπουν το αγόρι της σαν έναν υπερήλικα, λόγο του τρόπου που συμπεριφέρεται, το οποίο είναι ακριβώς το σενάριο του 9ου επεισοδίου του 3 κύκλου του How I met your mother(slapgivings αν δεν με απατάει η μνήμη μου).


Είχα εντοπίσει και κάποια άλλα πράγματα αλλά δεν ήταν αρκετά βάσιμα ώστε να τα γράψω. Έτσι, αυτά για τώρα, αλλά θυμηθείτε, είμαστε ακόμα στο 6ο επεισόδιο!!! Θα έρθουν κι άλλα!!!


Πάντως έστω και αντιγραφή σε πολλά σημεία η σειρά τα σπάει!!!






                                                                                     ΤΣΙΒΑΝΑΣ



1 σχόλιο:

  1. Μόλις είδα και το άλλο. Τα λάθη που έχει το δίπλωμα και τα διορθώνει ο Σταύρος(Sheldon). χαχαχαχαχχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή