Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ (aka The platinum rule)

Πριν μπει κάποιος στον κόπο να γράψει το σχόλιο 'μαλάκα είναι κλεμμένο' το λέω τώρα. Αυτός ο κανόνας είναι από το 'How I met your mother' και συγκεκριμένα το επεισόδιο 11 του τρίτου κύκλου(The platinum rule)

Λοιπόν, ας αρχίσουμε.
Υπάρχει ο χρυσός κανόνας 'αγάπα τον πλησίον σου'  που είναι πάνω από όλους τους άλλους.
Πάνω από αυτόν υπάρχει ο Πλατινένιος κανόνας, ο οποίος λέει μην αγαπάς τον πλησίον σου. Και εδώ πέρα θα δείτε τι συμβαίνει όταν κάνεις σχέση με κάποιον από το κοντινό σου περιβάλλον, δηλαδή κάποιον που τον βλέπεις κάθε μέρα. Αυτός ο κανόνας ακολουθεί πάντα 8 βήματα.

Βήμα 1ο: Έλξη


Αρχικά παρατηρείς πως κάποιος/α από το κοντινό σου περιβάλλον ενδιαφέρεται για σένα, και ξαφνικά βλέπεις κάποια στοιχεία πάνω του/της που δεν τα έχεις ξαναδεί, και τα βρίσκεις πολύ ελκυστικά. Έτσι σιγά σιγά, σου μπαίνει η ιδέα. Η έλξη είναι μοιραία.

Βήμα 2ο: Διαπραγμάτευση 


Σε αυτό το βήμα είσαι πλέον σίγουρος πως πρέπει να κάνεις κάτι, ότι είναι καλή ιδέα και γενικά ότι ήρθε η ώρα να το κάνεις

Βήμα 3ο: Υποταγή


Σε αυτό το βήμα, αφήνεις όλους του ενδοιασμούς σου και υποκύπτεις στα συναισθήματά σου. Αισθάνεσαι περήφανος γι'αυτό που έκανες, και απορείς γιατί δεν έκανες την κίνησή σου νωρίτερα.

Βήμα 4ο: Απολαβές


Αφού πλέον έχεις σχέση με κάποιον από το κοντινό σου περιβάλλον, έχεις κάποια πλεονεκτήματα. Αρχικά, έχεις πάντα παρέα όταν θέλεις, δεν χρειάζεται να κανονίσετε να βρεθείτε αφού είστε κοντά, και στην περίπτωση που δουλεύει κάπου έχεις πράγματα δωρεάν ή σε χαμηλότερη τιμή.

Βήμα 5ο: Το σημείο σύγκρουσης


Επειδή είστε συνέχεια μαζί, λογικό είναι πως κάποια στιγμή θα αρχίσετε να βρίσκεται όλο και περισσότερο λόγους να μαλώνετε. Οι συγκρούσεις θα γίνονται όχι μόνο πιο έντονες αλλά και συχνότερες. Θέλεις να ξεφύγεις από αυτήν την κατάσταση, αλλά επειδή βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον σου δεν μπορείς να την αποφύγεις. Και έτσι ερχόμαστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 6ο: Κολαστήριο


Έχεις καταλάβει πλέον ότι έκανες λάθος και τώρα πρέπει να ζήσεις μ'αυτό. Αναγκάζεσαι να βλέπεις τον άλλον/η συνέχεια, και πλέον ότι κάνει σου την δίνει στα νεύρα. Αλλά, εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Όμως έχεις καταλάβει τη πρέπει να κάνεις, κάτι που πρέπει να κάνεις πολύ σύντομα κιόλας. Η σχεσό-τομή είναι μια πολύ λεπτή εγχείρηση, αλλά στην περίπτωση του πλατινένιου κανόνα είναι διαφορετικά.

Βήμα 7ο: Αντιπαράθεση


Σε αυτό το βήμα πρέπει να κάνεις ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον άλλον/η σε μία σχέση, δηλαδή να τον χωρίσεις. Αυτό τώρα, ο καθένας έχει τον τρόπο του να το κάνει, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Σε κάθε άλλη σχέση, αυτό θα έφτανε, αλλά επειδή πρέπει να ξαναδείς αυτό το άτομο υπάρχει ακόμα ένα βήμα.

Βήμα 8ο: Καβγάς


Είστε πλέον αναγκασμένοι να βρίσκεστε στο ίδιο χώρο ενώ δεν θέλετε να βλέπετε ο ένας τον άλλο, και αυτό οδηγεί σε αναγκαίους καυγάδες, οι οποίοι είναι πολύ έντονοι και επίπονοι.

Σύμφωνα με μερικούς, υπάρχει ακόμα ένα βήμα, Η Συνύπαρξη , δηλαδή το σημείο όπου καταλαβαίνεις πως τα νεύρα, η αγανάκτηση  και οι κακίες δεν βοηθάνε. Αρχίζεις να χαλαρώνεις, και συνεχίζεις με την ζωή σου. Θέλει απλώς χρόνο.


Αυτός είναι ο ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, και ελπίζω να σας βοηθήσει.



                                                                                                                         ΤΣΙΒΑΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου