Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ!!!

Στην πρώτη μου ανάρτηση θα σας μιλήσω για τους 'Αστικούς Μύθους'. Λέγοντας αστικό μύθο εννοώ μια ιστορία που έχουμε όλοι ακούσει από έναν φίλος μας, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ένας φίλος του φίλους μας, ένας φίλος του θείου του, ξαδέλφου του, πατέρα του και γενικά κάποιος που δεν μπορούμε να τον βρούμε ώστε να επιβεβαιώσουμε την αλήθεια της ιστορίας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κάτι από τα παρακάτω τα έχετε ακούσει σε μορφή ανέκδοτου. 


ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ 1: Ο ΠΥΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ.

Ο μύθος αυτός έχει ως εξής. Είχε κάποτε κάποιος έναν πύθωνα(ή βόα) αρκετό καιρό και το αγαπούσε πάρα πολύ, σε σημείο που άφηνε το φίδι να κοιμάται μαζί του στο κρεβάτι και όχι μες την γυάλα του, όπως ακριβώς ο Ash με τον pikachu!!! Όταν ξυπνούσε ο άνθρωπος αυτός έβρισκε το φίδι να κοιμάται δίπλα του τεντωμένο. Επίσης, το φίδι είχε σταματήσει να τρώει. Όπως ήταν φυσικό, ο άνθρωπος αυτός ανησύχησε και πήγε στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος μόλις άκουσε το περιστατικό, το είπε εντάξει, είναι φυσική η συμπεριφορά του φιδιού. Το φίδι σου παίρνει τα μέτρα για να σε φάει!!!!

Αυτό το έχω ακούσει από πολλά διαφορετικά άτομα και μου το παρουσίασαν ως περιστατικό που έγινε σε κάποιον γνωστό τους!!!
Η αλήθεια είναι πως σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ένας πύθωνας μπορεί να τραφεί με άνθρωπο, όταν αυτός όμως είναι βρέφος. Έχουν αναφερθεί περιστατικά επίθεσης πύθωνα σε μικρά παιδιά ακόμα και πύθωνες που έχουν φάει βρέφη (εξ ου και το σήμα της Alfa romeo), ακόμα και το 'μέτρημα' του ύψους του θύματος (σε ζώο) ωστόσο  ένας πύθωνας δεν  έχει μετρήσει ποτέ άνθρωπο για να τον φάει.

ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ 2: Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.


Αυτός ο μύθος πάει κάπως έτσι. Ήταν κάποτε ένας πατέρας με το μικρό παιδί του(κάτω από δέκα, κάπου στα 8) σε έναν γάμο. Ο πατέρας ήπιε πάρα πολύ, έγινε σταφίδα δηλαδή αλλά έδωσε και στο παιδί του να πιει. Όταν γυρνούσε σπίτι του με το αμάξι, στον δρόμο τον σταμάτησε η αστυνομία για αλκοτέστ. Φυσάει και όπως είναι φυσικό αυτό χτύπησε κόκκινο. Ο πατέρας τότε τους λέει πως είναι χαλασμένο, και πως αυτός δεν έχει πιει σταγόνα, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει άλλωστε αφού είχε και το παιδί μαζί του. Η αστυνομία επιμένει όμως και τότε ο πατέρας προτείνει να δώσουν και στο παιδί να φυσήξει. Φυσάει και το παιδί, χτυπάει κόκκινο, και τότε λένε οι αστυνομικοί έχετε δίκιο κύριε οδηγέ μπορείτε να φύγετε!!! 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το έχω ακούσει και ως αληθινή ιστορία και ως  ανέκδοτο. Αυτός ο μύθος έχει πολλά λάθη. Κατ'αρχάς. επειδή έχω πιει πολλές φορές, ο άλλος μπορεί να σε καταλάβει από χιλιόμετρα ότι έχεις πιει, και από την μυρωδιά και από τα μάτια, και από την φωνή και από τις κινήσεις σου. Οι αστυνομικοί (τους οποίους δεν συμπαθώ και ιδιαίτερα) δεν γίνεται να μην το καταλάβανε. Δεύτερον, έχω δώσει σε ένα 7χρονο να πιει μια γουλιά κρασί, το έφτυσε αμέσως και ήταν έτοιμο να ξεράσει. Έτσι λοιπών, ο πατέρας ήταν αδύνατο να μεθύσει το παιδί. Το τρίτο λάθος, είναι πως ακόμα και αν μέθυσε το παιδί, θα μπορούσαν να το καταλάβουν όπως με τον πατέρα. Και στην τελική, θα μπορούσαν να φυσήξουν και αυτοί να δουν πως είναι μια χαρά το μηχάνημα!!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΜΥΘΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ:

1:Σταματάει ένας αστυνομικός  κάποιον με το κράνος στο χέρι και τον ρωτάει γιατί δεν φοράς το κράνος σου;
 Και αυτός απαντάει: 'Μια φορά που έπεσα έσπασα το χέρι μου, όχι το κεφάλι μου'!!! 
2: Σταματάει ένας αστυνομικός έναν που έτρεχε με 250 και του λέει γιατί τρέχεις τόσο:
Και αυτός απαντάει: 'Αν έχανες και συ 100.000 ευρώ σε μια ζαριά και σύ έτσι θα έτρεχες.
3:Σταματάει ένας αστυνομικός έναν με μια πολύ ωραία κοπέλα μέσα στο αμάξι του ο οποίος πήγαινε με 250 και τον ρωτάει γιατι τρέχεις τόσο;
Και απαντάει: 'Με τέτοιο μουνί που έχω μες το αμάξι πως να πάω;

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΚΡΟΣ:

1: Αν βάλεις μια τηλεκάρτα στο ψυγείο αυτή θα γεμίσει!!! Λες και ο ΟΤΕ θα εκτιμήσει αυτήν σου την πράξη!!!
2:Αν βάλεις το κινητό σου στην κατάψυξη  θα γεμίσει η μπαταρία!!! Αφού άλλωστε είναι γνωστό η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην κατάψυξη όταν έρχεται σε επαφή με την μπαταρία του κινητού δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα.
3:Αν φορτίζεις το κινητό σου και δεν το βγάλεις μόλις αυτό φορτίσει τελείως, τότε το κινητό αρχίζει και ξεφορτίζει!!! Λες και στέλνει το ρέμα πίσω στην ΔΕΗ.

Αυτά για τώρα αγαπητοί μου αναγνώστες, αλλά αν βρω κάποια ακόμα να είστε σίγουροι ότι θα τα αναρτήσω. 
Και θυμηθείτε την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πιει κάτι από αυτά απλά δείξτε τους το blog μου.


                                                                                                                ΤΣΙΒΑΝΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου